Ajánlom ismerősőmnek
Kattintson a könyvre!
A tehetség nem más, mint az újrakezdés bátorsága. Arthur Honegger Főoldal
Viszonteladók
Könyvesboltok
Üzletszabályzat
Termékeink
Szerzők
Keresés  
Bejelentkezés
A szerzőről


Gerőcs László

Gerőcs László vagyok; éppen 30 éve, hogy elvégeztem az ELTE matematika-fizika szakát, 23 éve az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában vagyok matek vezetőtanár. A tanítás, és a 20 évig tartó osztályfőnökség mellett egy kis kutatómunka, no meg néhány könyv, feladatgyűjtemény, tudományos cikk, ami kitöltötte hivatalos életemet az elmúlt évtizedekben. Mindezek mellett szabadidőmet főleg olvasással, zenéléssel, zenehallgatással és kerékpározással töltöm - amíg bírom.
Kb. 10 éve, hogy a "DFT hálójába kerültem", aztán .... itt is ragadtam. Csak remélni tudom, hogy "mindkettőnk" kölcsönös örömére és megelégedésére.

1952-ben születtem Budapesten. Általános iskolai tanulmányaimat az akkori Kilián György Ált. Iskolában végeztem. Érettségi vizsgát 1970-ben tettem a IV. ker. Könyves Kálmán Gimnáziumban. Még ez évben felvételt nyertem az ELTE matematika-fizika szakjára, ahol 1975-ben szereztem diplomát. 1975-től két évig a Pilisvörösvári Gimnáziumban, majd 1977-től a Kilián György Gimnáziumban tanítottam matematikát. 1982-től vagyok jelenlegi munkahelyemen, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Iskolában vezetőtanárként. Alapfeladatom a középiskolában a matematika tanítása, illetve a rám bízott V. éves matematika tanár szakos hallgatók tanítási gyakorlatának irányítása. Tudományos kutatómunkát a matematika egyik részterületén végeztem. A számelméleten belül a magasabb rendű lineáris rekurzív sorozatok vizsgálata volt a területem. E témában írtam doktori disszertációmat, melyet 1981-ben sikeresen megvédtem. Az e területen elért eredményeimért és nemzetközi publikációmért 2002. decemberében a Magyar Tudományos Akadémia a „Tudós Tanár Pályadíj” kitüntetést adományozta nekem. Az utóbbi 10-12 évben tehetséggondozással, felvételi feladatok készítésével foglalkozom. Több feladatgyűjteményem látott napvilágot különböző kiadóknál, ill. a Magyar Televízióban 5 éven keresztül állítottam össze és vezettem a Repeta-Matek c. műsorsorozatot. 1976-ban nősültem. Feleségem szintén pedagógus; biológia-kémia szakos tanár. Két gyermekünk van: Tamás 21 éves a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem II. éves hallgatója, Péter 18 éves az ELTE Trefort Á. Gyakorló Iskola tanulója.
Elérhetőségek

A szerző által írt könyvek

Szóbeli érettségi nagykönyv - Matematika
Próbaérettségi nagykönyv - Matematika - középszint
A kétszintű matematika érettségi módszertani kézikönyve
Kétszintű érettségi nagykönyvek - Matematika - Emelt szint
Új témakörök az érettségin - Matematika
Egyenes út az egyetemre - Matematika I.
Egyenes út az egyetemre - Matematika II.
Kétszintű érettségi nagylexikon - Középszintű írásbeli vizsga
Hogyan érettségizzek matematikából?

AKCIÓINK
A kétszintű érettségire felkészítő könyvek
----------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
Érettségi gyűjtemények
Szórakoztató művek
Társasjátékok
Irodalmi művek
Hírlevél feliratkozás