Ajánlom ismerősőmnek
Kattintson a könyvre!
A tehetség nem más, mint az újrakezdés bátorsága. Arthur Honegger Főoldal
Viszonteladók
Könyvesboltok
Üzletszabályzat
Termékeink
Szerzők
Keresés  
Bejelentkezés
Magyar nyelv és irodalom
A kétszintű magyar nyelv és irodalom érettségi módszertani kézikönyve
Bánki István

"A közép- vagy emelt szint melletti döntéshez és az írásbeli vizsgára való felkészüléshez kíván segítséget nyújtani kiadványunk az érettségi vizsga újdonságainak, folyamatának, követelményeinek bemutatásával, valamint a közép- és emelet szintű írásbeli feladattípusainak részletes ismertetésével, gyakorló feladataival."

Kedvezményes ár: 1260 Ft
Ár: 1680 Ft

db
Érettségiző irodalom zsebteszt

"Tanulni ezerféle módon lehet: a könyv fölé görnyedve, az asztal sarkát kiszemelve, vagy épp a barátok születési éveiből összerakva és felidézve, hogy mikor is született Kosztolányi Dezső, vagy keletkezett Kafka Az átváltozás című műve. A tanulás legtöbbször magányos időtöltés, de egy ügyes fogással akár közösségi élménnyé is válhat: mindkettőt kínálja ez a gyűjtemény, mely zsebrevágva, tesztkönyvként egyedül, társasjátékként pedig többekkel együtt használható, így avatva játékká és élménnyé az irodalmi események, időpontok elsajátítását. " Az Érettségiző zsebteszt-sorozat forrása az érettségizők legkedveltebb játékoldala, a www.erettsegizo.hu

Kedvezményes ár: 500 Ft
Ár: 987 Ft

db
Hogyan érettségizzek magyar nyelv és irodalomból?
Bánki István

Minden, amit tudnod kell a magyar kétszintű érettségiről!

A kétszintű érettségi vizsga számos újdonságot hozott az érettségi és a felvételi rendszerébe. A változások természetesen érintik az egyes tantárgyakat is - szükségessé, illetve lehetővé tették a követelmények és a vizsgaformák újragondolását. Ezekkel a lassanként kikristályosodó, újfajta tantárgyi követelményekkel és vizsgaformákkal meg kell ismerkedniük a tanároknak és a mindenkori vizsgázóknak egyaránt. Ebben a kiadványban viszont éppen a végzősöknek kívánunk segítséget nyújtani a döntéshez, hogy melyik szintet válasszák, és a felkészüléshez az írásbeli vizsgára.

Ezzel a könyvvel nem egy újabb megtanulni való halmazt kapsz a könyvespolcodra: csupa olyan gyakorlati dologról szól, melyeket el kell sajátítanod a sikeres érettségihez.

Kedvezményes ár: 1000 Ft
Ár: 1680 Ft

db
Kétszintű érettségi nagykönyvek - Magyar nyelv és irodalom - Középszint
Bánki István

"A magyar nyelv és irodalom érettségi vizsga két alapvető képességre épül: a szövegértésre és a szövegalkotásra. Ezeket egészítik ki a középiskolás nyelvi és irodalmi ismeretek középszinten. Ahhoz tehát, hogy a vizsga jól sikerüljön, gyakorlatot kell szerezni a feladatok megoldásában. Ezt a célt szolgálja feladatgyűjteményünk: 12 középszintű, az érettségi követelmények és a próbaérettségik tapasztalatai alapján összeállított mintafeladatsorával lehetőséget kínál az írásbeli feladattípusainak alaposabb megismerésére."

Kedvezményes ár: 1000 Ft
Ár: 1680 Ft

db
Kötelező irodalmi alkotók lexikona

Arról a XX. század eleje óta lehet vitatkozni, hogy az írói életrajzok mennyire vezetnek messzire az irodalmi művek lényegétől, vagy éppen mennyire segítik azok megértését. A Kötelező irodalmi alkotók lexikona arra tesz kísérletet, hogy az életrajzok használatát a modern irodalomelmélet felfogásához közelítse, használhatóvá tegye az érettségi felkészüléshez, segítse az összefüggések megteremtését az alkotók, korszakok és művek között.

Kedvezményes ár: 1297 Ft
Ár: 1995 Ft

db
Próbaérettségi nagykönyv - Magyar nyelv és irodalom - Emelt szint
Bánki István

"Emelt szinten a nyelvi-irodalmi műveltségi feladatsor mellett három különböző szövegfajtában kell rövidebb fogalmazást írni. Ahhoz tehát, hogy a vizsgának ez a része jól sikerüljön, nem árt gyakorlatot szerezni az ilyen típusú feladatok megoldásában. Ezt a célt szolgálja feladatgyűjteményünk: 12 középszintű, az érettségi követelmények és a próbaérettségik tapasztalatai alapján összeállított mintafeladatsorával lehetőséget kínál az írásbeli feladattípusainak alaposabb megismerésére."

Kedvezményes ár: 740 Ft
Ár: 987 Ft

db
Szóbeli érettségi nagykönyv - Magyar nyelv és irodalom
Bánki István

"A szóbeli vizsga sok diák számára ijesztő - igaz, kevesebb pontot lehet a szóbelin szerezni, mint az írásbelin, de az is igaz, hogy ott "élőben", közvetlenül kell szerepeolni, megnyilatkozni. Különösen rémisztő emiatt sokak szemében az emelt szintű szóbeli vizsga, ahol egy "külső", ismeretlen tanárokból álló vizsgabizottság előtt kell mindezt megtenni. A szóbeli gyűjteménnyel részben ezt a félelemet szeretnénk a lehetőségeinkhez mérten eloszlatni azzal, hogy részletesen bemutatjukk mind a közép-, mind az emelt szintű vizsga eseményeit, valamint hogy milyen követlemények, elvárások alapján, és hogyan, milyen formában, szempontok szerint fogják értékelni a vizsgateljesítményt a két szinten. Másrészt az eredményes szaktárgyi felkészüléshez kínálunk segítséget, támpontokat közép- és emelt szinthez egyáránt, a legfontosabb nyelvi és irodalmi témakörök, tételek és témák rövid ismertetővel."

Kedvezményes ár: 1000 Ft
Ár: 1680 Ft

db
Szövegértési gyakorlatok a középszintű érettségin - Magyar nyelv és irodalom

"A középszintű magyar érettségi vizsga írásbeli részén legfeljebb 100 pont szerezhető, melyből 40 pont - azaz az érettségi vizsga 40%-a - múlik a szövegértési feladatsoron. Az új típusú feladatokban sokféle szöveggel találkozhatnak a diákok (ismeretterjesztő, köznapi, hivatalos, publicisztikai stb.), melyek olvasása, gyakorlása során képessé válnak ezek elemzésére, megértésére, megítélésére - és ez csak gyakorlással érhető el."

Kedvezményes ár: 1000 Ft
Ár: 1470 Ft

db
AKCIÓINK
A kétszintű érettségire felkészítő könyvek
----------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
Érettségi gyűjtemények
Szórakoztató művek
Társasjátékok
Irodalmi művek
Hírlevél feliratkozás